torek , 16 julija 2024

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Na spletnem mestu POTRESDANES.SI

Vaša zasebnost je za nas izjemnega pomena in s tem namenom smo pripravili Izjavo o zasebnosti, ki pojasnjuje kako zbiramo, uporabljamo in delimo informacije, ki jih pridobimo skozi uporabo spletnih strani, aplikacij in storitev (v nadaljevanju “Storitve”) gostovanih na spletni strani POTRESDANES.SI, katerega avtor smo podjetje PROZEC. Ta izjava o zasebnosti ne ureja naše uporabe kakršnihkoli informacij kadar nas pokličete, nam pišete, ali z nami komunicirate na kakršenkoli drug način, kot skozi “Storitve”. Ker je Internet globalen, se informacije, ki jih prejemamo oziroma jih posredujete, lahko prenesejo in nahajajo  v drugi državi, od tiste v kateri morda živite. Z uporabo Storitev se eksplicitno strinjate s tovrstno uporabo vaših informacij in se strinjate s pogoji te Izjave o zasebnosti.

Informacije, ki jih zbiramo

Določene informacije, ki nam pomagajo razumeti kako uporabniki uporabljajo Storitve (v nadaljevanju “Podatki uporabe”) zbiramo avtomatsko. Na primer vsakič, ko obiščete naše Storitve, lahko avtomatsko zberemo vaš IP naslov, brskalnik in tip računalnika, čas dostopa, spletno stran s katere ste prišli, URL na katerega greste naprej in spletne strani, ki jih gledatate med vašim obiskom.
Takšne Podatke uporabe bomo uporabili za diagnoziranje problemov z našimi strežniki ali programsko opremo, za administriranje Storitev in zbiranje demografskih podatkov. Naše oglaševalske mreže bodo sporočale poročila koliko oglasov je bilo prikazanih in klikanih na naših Storitvah.

Informacije, ki jih izberete posredovati

Storitve lahko obiščete brez, da bi nam sporočili kdo ste ali razkrili kakršnekoli informacije s katerimi bi vas kdo lahko osebno identificiral (katere bomo v tej Izjavi o zasebnosti naslavljali kot “Osebne informacije”). Če pa se želite registrirati in postati član naših storitev, ste primorani podati določene Osebne informacije (naprimer vase ime in e-naslov) in zahtevamo, da nam podate uporabniško ime ter geslo. Vaše osebne podatke uporabljamo, da izpolnimo vaše zahteve po produktih in storitvah, za izboljšavo naših Storitev in kontaktiranje od časa do časa o nas, naših produktih in storitvah. Lahko se tudi odločite posredovati dodatne informacije o vas, ko obiskujete naše Storitve, izpolnjujete dodatne možnosti, kot so ankete, pišete komentarje, sodelujete na forumu, nagradnih igrah. Lahko posredujete tudi vaš alias, biografijo, e-mail, fotografije, ali katerekoli druge informacije, ki jih želite deliti z ostalimi uporabniki Storitev ali javnostjo (v nadaljevanju “Deljive informacije”).

Naše prakse deljenja infomacij

Splošno. Normalno oziroma v kolikor ni drugače opisano v tem poglavju naše Izjave o zasebnosti, ne bomo nikolu delili vaših Podatkov uporabe, osebnih podatkov, Ne-Osebnih podatkov ali Informacij deljenja ( katerih bomo imenovali v tej Izjavi o zasebnosti kot “Uporabniški podatki”) z katerokoli tretjo osebo brez vašega dovoljenja.

Oglaševanje. Od časa do časa lahko delimo vase “Podatke uporabe” in Ne-osebne podatke za zagotovitev tretjim osebam, ki na naših storitvah izvršujejo oglaševanje, da vam servirajo vam relevantne oglase. Nikoli ne bomo delili kakršnihkoli informacij, ki bi omogočale oglaševalcu, da bi vas lahko na kakršenkoli način identificiral.

Zbirni podatki. Od časa do časa, lahko delimo zbirne Uporabniške podatke, vendar ne na način, da bi vas prejemnik lahko na kakršen koli način identificiral.
Ponudniki storitev. Od časa do časa lahko vstopimo v odnos s tretjimi osebami, ki nam lahko zagotavljajo storitve kot so upravljanje s podatki, storitve shranjevanja ali storitve kreditnih transakcij. V teh primerih posredujemo Uporabniške podatke, ki so potrebni z ate ponudnike storitev, da izvedejo storitve in se zavezujejo k zagotavljanju zasebnosti takšnih Uporabniških podatkov.

Ostali scenariji razkritja. Z izvzemanjem kateregakoli del ate izjaveo zasebnosti, si pridržujemo pravico in nas v tej točki eksplicitno pooblaščate, da delimo kakršne koli Uporabniške podatke ki:

  • v odziv na sodne naloge in pozive, pravne procese ali za vzpostavitev ali zaščito naše potrebe po vzpostavitvi naših pravnih pravic v obrambo pred sodnimi terjatvami.
  • v kolikor čutimo, da je potrebno preiskati, preprečiti ali narediti potrebne korake v sklopu nezakonitih aktivnosti, prevar ali situacij, ki vključujejo potencialne grožnje katerekoli osebe ali lastnine.
  • v kolikor čutimo potrebo po preiskavi, preprečitvi ali zavzetju akcij glede večje zlorabe naših Storitvene infrastructure ali Interneta na splošno (kot je masovno spammanje, hackerski napadi ugasnitve storitve ali poskusi razkritja podatkov)
  • našim hčerinskim podjetjem pod našim nadzorom (v katerem primeru bomo zahtevali popolno spoštovanje te Izjave o zasebnosti.
  • če smo kupljeni ali spojeni z drugo entiteto.

Informacije javnega značaja

Če označite katerekoli informacije kot javne, nas pooblaščate, da delimo informacije javno. Na primer lahko izberete določene Informacije Deljenja (kot so uporabniško ime, biografija, e-mail, fotografije), da so javno dostopne. Dodatno so področja Storitev (na primer oglasne deske, forumi) na katerih lahko objavljate informacije, ki bodo na voljo ostalim uporabnikom Storitev. Z uporabo the področij, razumete in se strinjate, da lahko kdorkoli dostopa, uporablja ali razkrije kakršnokoli informacijo, ki jo objavite v the področjih.

Piškotki

Na vašem računalniku lahko ustvarimo in dostopamo do spletnih piškotov (ang. Cookies). Ob vašem prvem obisku do Storitev je na vašem računalniku ustvarjen spletni piškot, ki unikatno identificira vaš spletni brskalnik. Spletni piškot je majhna datoteka, ki vključuje črkovni niz, ki je poslan na vaš računalnik in je shranjen na vašem disku, ko obiščete spletno stran. Mnoge večje spletne storitve uporabljajo spletne piškote, da svojim uporabnikom posredujejo uporabne informacije. Večina brskalnikov je uvodno nastavljenih tako, da sprejemajo spletne piškote. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da zavrača vse spletne piškote ali da sporočajo kadar je piškot poslan, vendar pa , če zavrnete spletni piškot, se ne boste morali prijaviti v Storitve oziroma v popolnosti uporabljati naše Storitve. Spletne piškote uporabljamo za sledeče glavne vzroke: a) da sledimo vašim nastavitvam, kot so naslov in poštna številka, ki jo vnašate; b) za dostop do vaših informacij, ko se vpisujete, da vam lahko dostavljamo personalizirano vsebino; c) da vam serviramo najbolj primerne oglase na podlagi vapih interesov in vaših aktivnosti na straneh; in d) da nam pomagate izboljševati Storitve z omogočanjem analize in statistike prometa uporabe možnosti Storitev. Več o naši politiki piškotkov si lahko prebereta na strani Izjava o piškotkih.

Oglaševanje

Lahko uporabljamo druga podjetja pod dogovori z name, za serviranje oglasov ko obiskujete in uporabljate Storitve. Ta podjetja lahko zbirajo in uporabljajo informacije prenašane s klikom, podatki o brskalniku, času in datumu, temo klikanih ali videnih oglasov med vašimi obiski Storitvam in drugim spletnim stranem, da vam lahko posredujejo oglase, ki vam bi lahko bili v največjem interesu. Ta podjetja tipično uporabljajo spletni piškot – cookie, signal tretje osebe in/ali pixel oznake za pridobivanje the informacij. Nihče od njih ne zbira nikakršnih Osebnih informacij z vašega računalnika, kot je na primer e-mail naslov. Druga podjetja z uporabo svojih spletnih piškotov, so subjekti njihovih lastnih izjav o zasebnosti., ne te. Oglaševalci ali druga podjetja nimajo dostopa do naših spletnih piškotov.

Ciljano oglaševanje

Za namen serviranja ponudb in oglasov, ki so lahko v interesu naših uporabnikov, lahko serviramo targetirane oglase na Storitvah na podlagi Osebnih informacij, ki so nam jih posredovali naši uporabniki, vključno z poštno kodo in profilom. Oglaševalcem pa ne posredujemo te Osebne informacije, ko ste v interakciji s takšnim oglasom. Vendar pa lahko oglaševalci (vključno z oglasnimi servirnimi storitvami) ugotovijo na podlagi njihovih lastnih analiz, da uporabnik, ki je v stiku z določenim targetiranim oglasom, ki mu ga prikazujemo, da spade v določeno demografsko kategorijo (na primer, da moški med 25-35 leti starosti uporabljajo določen oglas na Storitvah iz določene geografske lokacije.)

Posodobitev ali brisanje vaših osebnih informacij

Če se odločite posodobiti ali izbrisati iz naše baze katerokoli informacijo, ki ste jo predhodno vnesli, to lahko storite z dostopom in posodobitvijo uporabniškega profila. Prosim razumite, da katerakoli informacija, ki smo jo kopirali, lahko ostane v varnostnem hranjenju še nekaj časa od časa zahteve in če izbrišete določene informacije, morda ne boste mogli naročiti storitev v prihodnosti brez ponovnega vnosa svojih informacij. Hkrati razumite, da bomo obdržali Uporabniške podatke v naši bazi kadarkoli smo primorani to storiti po zakonu.

Varnost

Implementirali smo razumne mere, kin am omogočajo zaščititi vase Uporabniške podatke od izgube, zle rabe, ali nepooblaščenega dostopa ali razkritja. Nažalost pa noben prenos podatkov preko interneta ne može biti garantiran s 100% varnostjo. Kot razlog tega, se trudimo zaščititi vaše Uporabniške podatke v najboljši možni meri, vendar ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.

Povezave

Naše Storitve lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani. Nismo odgovorni za prakse zasebnosti katerekoli spletne strani tretje osebe in zato vas nagovarjamo, da premislite vaša dejanja preden posredujete kakršnokoli informacijo takšnim spletnim stranem.

Spremembe

Po potrebi lahko posodobimo to Izjavo o zasebnosti. V kolikor v takšni posodobitvi naredimo kakršnokoli materialno spremembo do mere v kateri se navezujejo na vaše Uporabniške podatke, vas bomo o tem obvestili preko e-mail naslova oziroma z objavo obvestila na relevantnem mestu na straneh naših Storitev. Vsaka posodobljena verzija te Izjave o zasebnosti bo učinkovala od datuma objave te izjave.

Vprašanja

Če imate kakršnakoli vprašanja o te Izjavi o zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte na naš kontaktni e-mail naslov info@potresdanes.si.